Cafe Norden järjestettiin syys-lokakuun vaihteessa Helsingissä. Tapahtuma järjestetään vuosittain jossakin Pohjoismaassa, tällä kertaa Suomessa. Tämän vuoden teemaksi oli valittu kahvi, mikä kiinnosti itseäni kovasti.  Viikonloppuun kuului runsas ja monipuolinen ohjelma, pohjoismaisia kohtaamisia ja tietysti kahvia. Paikalla oli suomalaisten lisäksi ihmisiä ruotsalaisia, tanskalaisia, norjalaisia, islantilaisia sekä färsaarelaisia.

Perjantaina suuntasimme Arbikseen, jossa pääsimme osallistumaan erilaisiin työpajoihin. Itse nautin erityisesti leipomisen riemuista, vaikka miniroskisten tekeminen ja laulaminenkin oli hauskaa. Lopuksi ohjelmassa oli tietenkin pakollinen fikastund.

Lauantain huippujuttu oli coffee tasting Johan&Nyströmillä. Pääsimme maistelemaan ja vertaamaan neljää erilaista kahvia ja kuulemaan tarkemmin mm. kahvin valmistuksesta.

Viikonlopun aikana kuultiin myös luentoja esimerkiksi kahvin historiasta ja etiikasta, pohdittiin pohjoismaisia kahviperinteitä, tutustuttiin Helsingin kaupunginmuseoon ja tehtiin kiinnostava kaupunkikierros. Opas oli asiantunteva ja hauska, ja Helsingistä tuli nähtyä aivan uusia puolia.

Parasta Cafe Nordenissa oli ehdottomasti tunnelma ja uudet kohtaamiset. On hienoa huomata, että ruotsilla ja skandinaviskalla kommunikointi onnistuu ja tanskaakin ymmärtää yleensä hetken totuttelun jälkeen hiukan paremmin.

Hauska, kahvintäyteinen viikonloppu pohjoismaisessa seurassa. Kiitos Cafe Norden!

Teksti: Katarina Karjalainen / TOPNin tiedottaja
Kuvat: Saara Keinänen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *