TOPNin hallitus vuodelle 2017 on aloittanut vuoden toimintansa järjestäytymällä, suunnittelemalla tulevaa toimintaa kevään toimintaseminaarissa ja käymällä läpi sisäiseen ja ulkoiseen viestintään liittyviä asioita. Vuoden 2017 valtakunnallisena teemana on paikallisyhdistysten viestinnän parantaminen ja eräänä esimerkkinä tästä linjasta juuri lukemanne blogiteksti on ensimmäinen TOPNin uusilla nettisivuilla julkaistu blogikirjoitus. Nettisivu-uudistus aloitettiin jo vuoden 2016 puolella, mutta se saatettiin loppuun vasta 2017 helmikuun alussa.

Ensimmäisessä blogikirjoituksessa on perinteisesti esitelty kuluvan vuoden hallituslaiset, eikä tämä vuosi ole poikkeus.

Pyry Kantanen puheenjohtaja

”Hei, olen 25-vuotias taloustieteen opiskelija, sivuaineina minulla on tilastotiede, työelämän ja henkilöstöasioiden opintokokonaisuus ja ruotsin kieli ja liikeviestintä. Ensimmäisen kerran innostuin ruotsin kielestä yläasteikäisenä luultavasti lähinnä germaanisista kieliä fanittavan isäni ansiosta ja sainkin 9. luokan päätteeksi stipendinä Inger Skoten Bakom den blå dörren -kirjan (en ole lukenut). Jokunen vuosi näiden positiivisten kokemusten jälkeen lähdin mukaan TOPNin toimintaan ja viime vuonna toimin hallituksen sihteerinä. Aidantaustan puheenjohtama hallitusvuosi 2016 oli hyvähenkinen, joten päätin vuoden loppupuolella astua itse puheenjohtajan saappaisiin. Aiempaa kokemusta järjestön puheenjohtamisesta on ehtinyt kertyä tiedekuntajärjestön hallituksesta.

Pohjoismaisuus merkitsee minulle hyggeä sekä hyvän maun ja konstailemattoman pragmaattisuuden yhdistelmää.”

Katarina Karjalainen varapuheenjohtaja

”Olen 25-vuotias kielten ja kirjallisuuden opiskelija. Yhdistystoiminnan lisäksi innostun Skamista, kissoista ja pienistä seikkailuista. Toivon mukavaa hauskojen pohjoismaisten tapahtumien ja uusien tuttavuuksien värittämää vuotta. Kaikista eniten odotan TOPNin syksyistä matkaa Ahvenanmaalle.”

Karoliina Rajala sihteeri

”Tjänare! Olen Karoliina Rajala, kansainvälisen liiketoiminnan pääaineopiskelija, jolta löytyy ikää 24 vuotta ja opintoja vähän päälle 250:n opintopisteen edestä. Tutustuin TOPNin toimintaan alun perin syksyllä 2014, kun lähdin mukaan TOPNin syysmatkalle Norjan Kristiansandiin. Pohjoismainen meininki ja mielenkiintoiset tapahtumat veivät mukanaan niin kaksi vuotta myöhemmin päätin hakea myös hallitukseen.

Tulevalta vuodelta odotan uusia tuttavuuksia ja entistä enemmän yhteistyötä eri paikallisryhmien välillä. Hallitustoiminnan ohessa aion myös fiilistellä ruotsalaisia elokuvia, opetella kokkaamaan ja joskus kirjoitella myös vähän gradua.”

Magdalena Stenius, tapahtumavastaava

”Hej! Olen Magdalena Stenius, 20-vuotias opiskelija Turun yliopiston Opettajankoulutuslaitoksella joka ei ole vielä ihan varma, mitä isona haluaa tehdä. Toimin tänä vuonna ensimmäistä kertaa TOPNin hallituksessa. Minua kiinnostaa oman kaksikielisyytenikin puolesta Pohjoismaat sekä niiden kielet ja kulttuurit. Lempiharrastukseni on lukeminen, ja minut löytää viikonloppuisinkin usein kirjastosta. Odotan innolla tulevaa kautta hyvässä porukassa!”

Emmi Henttonen, taloudenhoitaja

”Heippa! Nimeni on Emmi, olen 24-vuotias vastavalmistunut ruotsin ja saksan opettaja ja toimin TOPN:in hallituksen taloudenhoitajana. Pohjoismainen kulttuuri jo koulutuksenikin puolesta kiinnostaa minua suuresti ja haluan myös nähdä Pohjoismaat yhtenäisenä alueena erillisten maiden sijasta ja edistää pohjoismaista yhteistyötä. Odotan tältä vuodelta pohjoismaisia leffa-aamiaisia ja lisää uusia innokaita jäseniä pohjoismaista kiinnostuneeseen joukkoomme.”

Satu Kytölä, tiedottaja

”Moikka!

Olen Satu, 25-vuotias pohjoismaisten kielten opiskelija ja tänä keväänä valmistuva kielten ope. Koska viime vuosi TOPNin hallituksessa oli niin huippu, päätin jatkaa mukana myös tänä vuonna. Tällä kaudella jatkan tiedottajan pestissä sekä puuhastelen toisena tapahtumavastaavana Magdalenan kanssa.

Kielet ja kulttuurit ovat aina kiinnostaneet minua, ja matkailu ja uusista reissuista unelmointi ovat suurimpia intohimojani. Kiinnostavaa löytyy myös läheltä, ja TOPN tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua muihin Pohjoismaihin ?”

Laura Koskinen, hallituksen varajäsen

”Heippa! Olen Laura, 24-vuotias ruokaintoilija, mutta korianterin suuri vihaaja. Olen TOPN:in hallituksessa nyt ensimmäistä kertaa ja varajäsenenä. Ehdin opiskella neljä ja puoli vuotta pohjoismaisia kieliä Turun yliopistossa, minkä jälkeen opinnot nyt tauolla ja edessä mahdollisesti alan vaihto. Kaikki Pohjoismaihin liittyvä kuitenkin kiinnostaa edelleen kovasti ja haaveenani on oppia joskus puhumaan tanskaa, tai edes ymmärtämään sitä. Pohjoismaisuus merkitsee minulle tietynlaista yhteisöllisyyttä, koska näen Pohjoismaat tiiviinä yhteisönä. Tältä vuodelta odotan eniten uusia kokemuksia ja tuttavuuksia sekä tietysti Ahvenanmaan reissua.”

Piia Aidantausta, hallituksen varajäsen

”Olen Piia, hallituksen varajäsen. Tämä on kolmas kauteni TOPNissa (toissa vuonna olin tapahtumavastaava ja viime vuonna puheenjohtaja). Tämän pestin lisäksi olen kattojärjestömme Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton hallituksessa tänä vuonna. Odotan tältä toimintakaudelta uusia kokemuksia ja tuttavuuksia. Lisäksi toivon, että saamme joukkoomme paljon uusia aktiivisia jäseniä!

Ikää minulla on 27 vuotta. Opiskelen pohjoismaisia kieliä Turun yliopistossa. Tykkään uusista ravintolakokemuksista ja erityisesti maistelumenuista. Hyvä kahvi tekee iloiseksi.”

Meri Kalin, hallituksen varajäsen

”Hej! Olen Meri ja toimin TOPNin hallituksessa varajäsenenä. Olin aiemmin hallituksessa tapahtumavastaavan tehtävissä mutta tällä kaudella ajan vähyyden vuoksi päätin jäädä heilumaan vielä kuitenkin varajäseneksi ja toimimaan ns. ”back-up planina”. Valmistun tänä vuonna Turun yliopistosta ruotsin ja saksan opeksi, joten Pohjoismaat kiinnostavat minua ihan jo opiskeluiden puolesta enkä pidäkään poissuljettuna vaihtoehtona työskennellä muualla Pohjoismaissa valmistumisen jälkeen. Kaksi kesää olenkin jo aiemmin työskennellyt Nordjobbin kautta Ruotsissa,suosittelen lämpimästi! ?”


Näiden esittelyjen ohella haluamme toivottaa hyvää alkanutta vuotta kaikille lukijoille! Muistakaa seurata TOPNia eri viestintäkanavissa ja osallistua toimintaan. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *