Årets näst sista Babbelklubb, fredag den 22 november, tog sig till Åbo koncerthus där Åbo filharmoniska orkester spelade vår favoritband ABBAs klassiker. De tio babbelklubisterna fick höra bl.a. Mamma Mia, Winner Takes It All och Our Last Summer. När orkestern spelade Gimme Gimme Gimme! utmanade solisterna publiken, som mest bestod av lågskolelever eftersom det var en dagshow, att dansa med – och det gjorde de faktiskt! Hela salen svängde med i rytmen och stämningen steg upp till taket.
När det var dags för Waterloo fick vi njuta av den autentiska koreografin som ABBA hade i Eurovision Song Contest i Brighton år 1974! Solisterna hade till och med perukerna på sig så att de såg precis ut som Agnethe och Frida. Solisterna talade både svenska och finska men sjöng på engelska.
Koncerten avslutades naturligtvis med Thank You For The Music. Efter koncerten gick vi och fikade i den mysiga Café Voltaire där vi babblade på svenska – och på franska med den äkta franska caféägaren.
Babbelklubbens år 2013 fick sitt slut i dag med en spelkväll i Proffan kellari. Vi spelade t.ex. Muuttuva labyrintti (Labyrinth), och Anna tog hem segern. Vid sidan av Proffas drickutbud hade vi också pepparkakor, för snart är det jul igen.
Babbelklubben fortsätter igen efter årsskiftet. Vi hörs och babblas i januari!

Muuttuva labyrintti med pepparkakor, mums!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *