Lähteville nordjobbareille ja muille kiinnostuneille järjestettiin perinteinen keväinen illanvietto eli fredagsmys. Askartelimme tanskalaistyyppisiä smørrebrødejä, pelailimme lautapelejä ja pidimme pohjoismaisen levyraadin.

Paikalla oli viitisentoista henkeä, joista iso osa oli ensi kesän nordjobbareita: osa oli lähdössä Tanskaan, osa Ruotsiin. Topn lahjoitti lähtijöille tuttuun tapaan matkaevääksi Pohjola-Norden-kangaskassin, jonka sisällä oli hyödyllisiä esitteitä, sanastoja ja muuta pikkukivaa kuten vitsejä ja Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton haalarimerkki.
Tanskalainen voileipä eli smørrebrød eroaa suomalaisesta voileivästä kuulemma siten, että täytettä pitää olla niin ylitsevuotavasti ettei itse leipää näy ollenkaan. Niinpä mekin nyt lapoimme kukin oman leipänsä päälle kahmalokaupalla remouladea, salaattia, sipulia, tomaattia, juustoa, katkarapua ja rohkeimmat jopa suklaata eli pålægschokoladea. Palanpainikkeeksi oli kivennäisvesiä, kahvia ja teetä.
Levyraadissa kuultiin kappaleet Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista ja Färsaarilta. Suomea edusti Matti Johannes Koivun balladimainen Irwin-cover Työmiehen lauantai, Ruotsia 1960-luvun suosikki Jokkmokks-Jokke reippaalla rallatuksellaan Gulli Gullan, Norjasta oli rockbändi Razikan uutuusbiisi, räväkkä pääkaupunkiräime Oslo, Tanskasta diskoprinsessa Medinan tuore jumputus For altid, Islannista parin vuoden takainen euroviisu Mundu eftir mérGréta Salomen ja Jónsin laulamana ja Färsaarilta Topnin viimekeväisestä teemaillasta tuttu, ihana Brandur Enni kappaleella The Illusion of. Voittaja oli tällä kertaa melko selkein pistein Razikan Oslo.
Kaiken kaikkiaan ilta sujui oikein mukavasti, ruokaa oli sopivasti ja se oli hyvää ja musiikista sai kivasti jutun juurta. Näin ensi kesäksi Pohjolaan töihin lähtevät saatiin hyvin valmistettua tuleviin koitoksiinsa.

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *