Maanantaina 29.10 lähdettiin aamulla Helsinkiin TING-festivaaleille. Perillä ensimmäinen kohde oli Pohjoismaisen kulttuuripisteen kirjasto ja sen tiloissa oleva Smart Process, Smart Design, Smart Object? -taidenäyttely. Näyttelyssä oli esillä pohjoismaisten muotoilijoiden ja taiteilijoiden töitä, joissa lopputulosta tärkeämpää on käytetty menetelmä. Töiden yhteyteen oli liitetty kuvaus menetelmästä, esimerkiksi eräs näytteillä ollut astiasto oli saanut muotonsa silmät sidottuna työskenneeltä taiteilijalta. Kuulimme myös Kulttuuripisteen kirjaston toiminnasta: kuka tahansa voi saada lainaoikeuden ja kirjastossa on mahdollista lukea monia pohjoismaisia sanoma- ja aikakauslehtiä. Kirjastossa on laaja valikoima pohjoismaista kirjallisuutta sekä musiikkia ja elokuvia. Monet kirjaston asiakkaat ovat kotoisin toisesta pohjoismaasta ja lainaavat kirjastosta kirjoja omalla äidinkielellään. Lisäksi kirjastossa järjestetään pari kertaa kuussa pohjoismaihin liittyviä tapahtumia.

Kontit ulkoa päin

Lounaan jälkeen katsastimme Lasipalatsin vieressä olevan ”Ympäri Pohjolaa  – Taidetta jäätikön reunoilta” -näyttelyn. Näyttely on toteutettu ulkona oleviin kontteihin, joiden sisälle lapset ja nuoret eri pohjoismaista ovat koonneet maansa kulttuuria kuvaavan teoksen. Töissä oli käytetty runsaasti mielikuvitusta ja toteutus oli upea, kuten kuvista näkyy.Ahvenanmaa
Islanti
Siiri ja Camilla sekä Grönlannin teos

Viimeinen kohteemme oli Pohjoismainen kriitikkoilta, jossa kriitikot Tanskasta, Norjasta ja Islannista kertoivat pohjoismaisesta kirjallisuudesta suomalaisen kriitikon johdolla. Heidän mukaansa varsinkin Tanskassa kirjailijat suosivat realismia, mutta suosituinta lukemista ovat edelleen dekkarit kaikissa pohjoismaissa. Kriitikkoilta järjestettiin ihanan tunnelmallisessa kirjakaupassa, jossa on myynnissä kansainvälistä kirjallisuutta monilla kielillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *