Sunnuntai 16.9 2012 – Camilla

Kellon soidessa kömmimme untuvapeittojen alta viileään huoneilmaan ihastelemaan majatalomme kaunista sisustusta ja maaseudun tarjoamia maisemia. Olimme Åsbyskovin pienessä kylässä, samassa pihassa asusteli kanoja ja korviimme kantautui lehmien mylvintää (vai oliko se sittenkin moottorisaha?). Emäntämme kantoi aamupalamme sisään kello yhdeksältä, ja ehdimme nauttia tuoreista itseleivotuista sämpylöistä ennen kuin matkamme alkoi Svendborgin kautta Odenseen. Seuraava yösijamme oli juna-asemarakennuksessa sijaitseva hostelli, josta löysimme meille osoitetun kirjeen joka opasti meitä kirjatumaan asukkaiksi automaatin avulla, kun henkilökuntaa ei ollut paikalla Sunnuntaisin.

Odensen pikkukatuja

Jätettyämme laukumme huoneisiin, lähdimme kaupungille saalistamaan ruokapaikkaa. Löysimme H.C. Andersenin sadun mukaan nimetyn ravintolan vanhassa pienessä talossa joka tarjoili melko perinteistä Tanskalaista ruokaa. Mahat täynnä smørrebrødiä ja maustekakkua rullasimme kadun yli tavataksemme Tanskassa asuvat ystävämme H.C. Andersenin museolla. Museokierroksen jälkeen Maria (paljasjalkainen Odenselainen) näytti meille kotikaupunkinsa historiaa ja nähtävyyksiä. Yllättävän moni asia liittyi jotenkin H.C. Anderseniin, joka rupesi jo naurattamaan ulkopaikkakuntalaisia.

H.C. Andersenin kotitalo

Odensessa hotellikin on nimetty ja koristeltu kirjailijan mukaan
Maria, Mikkel ja Thomas viihtyivät seurassamme pitkään iltaan ja ehdimme heidän kanssaan nähdä oikeastaan kaiken nähtävän tuossa kauniissa kaupungissa. Opettelimme toistemme kieltä ja opetimme me suomalaisetkin tanskalaisille oikeaoppista ääntämistä sanoille ’uhr’ – kello, ja ’uge’ – viikko, jotka molemmat tanskalaisten äännettäessä kuulostavat suomalaisen korvaan tasan samalta.
Vielä ennen nukkumaanmenoa ostimme tanskalaisia viemisiä kotiin: pålægschokoladea aamuleiville ja flaeskesvaeria (siannahkasipsejä) naposteluhetkiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *