Aamu Köpiksessä alkoi sateisissa merkeissä. Lähdimme metrolla kohti Nordiska Rådet:ia (Pohjoismaiden neuvosto), joka sijaitsee komeassa valkoisessa rakennuksessa kanaalin rannalla. Siellä meitä oli vastassa koordinaattori Marjaana Mäkelä, joka itsekin muutama vuosi sitten oli TOPNissa mukana, joten oli mukava nähdä tutut kasvot. Marjaana kertoi meille kahvien ääressä Nordiska Rådetista ja monimutkainen kuvio ja toiminta alkoi kirkastua meille.
Nordiska Rådet: Veimme Marjaanalle Fazerin sinistä ja salmiakkia
Antoisan vierailun jälkeen suuntasimme kohti Danske Filminstut:ia. Olimme ajatelleet tutustua instituuttiin ja katsoa ehkäpä jonkin elokuvan. Paikan päällä tyydyimme kuitenkin sitten vain tutustumaan tiloihin, mm. heidän isoon elokuva-aiheiseen kirjastoon, josta löysimme mm. filosofisen teoksen Simpsoneista!

Lounaan jälkeen oli muutama tunti vapaa-aikaa ja ryhmä hajaantui. Osa lähti paikallisen oppaamme mukaan sirkukseen, osa shoppailemaan ja osa sightseeing-kierrokselle mm. Christianiaan.
Christianiassa oppaanamme toimi paikallinen Christian (toinen oikealta)
Illalla suunnistimme Grob teatteriin katsomaan komediaa Børn er dumme (lapset ovat tyhmiä). Näytelmä kertoi tanskalaisesta kouluelämästä ja sijoittui opettajainhuoneeseen. Ymmärsimme perusidean, mutta kaikki vitsit menivät kyllä täysin ohi. Nauroimme vain muiden mukana. Ilta oli kuitenkin todella hauska pienestä kielimuurista huolimatta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *