Torstaina 13. syyskuuta lähdettiin TOPNin kanssa Tanskaan! Lensimme Helsingistä Kööpenhaminaan. Koska kaikki meni täydellisesti putkeen, olimme ajoissa Hotel Jørgensenillä valmiina majoittumaan neljän hengen huoneisiin. Lounaan jälkeen ohjelmassa oli vierailu Suomen kulttuuri-instituutissa, jossa instituutin toiminnasta meille kertoi tiedottaja Lasse Garoff.

Instituutti pyrkii tekemään suomalaista taidetta tunnetuksi Tanskassa.  

Kulttuuri-instituutissa

Kulttuuri-instituutista kävelimme jonkin matkaa Kööpenhaminan halki ja näimme muun muassa Amalienborgin sekä sen edessä marssivat vartijat perinteikkäissä univormuissa. 


Tanskalaiset ystävämme opastivat meidät Louisiana-museoon, jossa on laaja kokoelma veistoksia ja maalaustaidetta. Näytteillä oli myös teemaan sangen sopivasti Pohjoismaista arkkitehtuuria, jota havainnollistettiin pienoismallein, valokuvin ja videoklipein. Museon viehättävä puisto, jossa veistokset on sijoitettu polkujen varsille, herätti meissä ihastusta:)

Louisiana-museon pihalla


Museossa oli myös ilmainen viinitarjoilu;)

Matkaamme rahoitti m.m. Suomalais-Tanskalainen kulttuurirahasto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *