Huhtikuun loppupuolella kokoonnuimme Topnin järjestämälle tanskan minikurssille tutustumaan tanskan kielen ja kulttuurin saloihin. Illan aikana tutustuimme tanskan ääntämykseen ja numerojärjestelmään sekä kuulimme kokemuksia Tanskasta ja tanskalaisista. Saimme tietää mikä on maailmankuulun tanskalaisen smørrebrødin historia. Opimme, että viineri on tyypillinen aamiainen tanskalaiselle ja aamiainen nautitaan tyypillisesti Gammel Dansk –alkoholijuoman kanssa. Voileipiä eli smørrebrødejä syödään tavallisesti lounaaksi ja mikäli lapsi on ollut kiltisti saattaa äiti pakata kouluevääksi ruisleipää, jonka välissä on suklaata.

Tanskalainen ruokakulttuuri. Lækkert mad!

Opettajamme Anu kehotti meitä myös varovaisuuteen sipsihyllyillä, sillä tanskalaisten herkkua ovat ruokakaupan sipsihyllylle sijoitetut siannahkasipsit (mmm lækker…?). Tämä on hyvä pitää mielessä tulevalla Tanskan matkallamme.

Skål! Kivennäisvettä (= Dansk vand) ja dallaspullia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *