Kuluneena viikonloppuna järjestettiin Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton legendaarinen tapahtuma Saunaexpressen – tällä kertaa Oulussa. Saunaexpressen kokoaa yhteen osallistujia eri pohjoismaista saunomisen ja muun yhteisen tekemisen merkeissä. Topnilaisia paikalle oli innostunut lähtemään kolme kappaletta.
Tapahtuma alkoi torstai-iltana majoittumisella Nallikarin leirintäalueen lomamökkeihin sekä illanvietolla leirintäalueen saunalla. Itse saavuin Ouluun vasta seuraavana päivänä, joten ensimmäisen illan ohjelma jäi väliin.
Perjantai alkoi urheilullisissa merkeissä, sillä aamupäivän ohjelmaan kuului curlingin peluuta ja verkkaritanssit. Curling oli suurimmalle osalle porukkaa, itseni mukaan lukien, täysin uusi tuttavuus. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut ja kannustavat ”Harjaa, harrrjaa!!” huudot kaikuivat jäähallilla. Verkkaritansseissa päästiin kokeilemaan mm. humppaa, tangoa ja lattaritansseja sekä treenaamaan lihaskuntoa.  Aamupäivän urheiluteema näkyi myös seuraavana päivänä, kun moni valitteli kipeytyneitä lihaksiaan.
Illalla suuntasimme bussilla Ylikiiminkiin mökille. Aluksi pelailtiin lumijalkapalloa ja mölkkyä ja loppuillaksi päästiin rentoutumaan saunomisen merkeissä. Mökiltä löytyi tavallisen saunan lisäksi myös aito suomalainen savusauna ja avanto, johon suurin osa porukasta uskaltautuikin viilentymään.
Lauantaina ohjelmassa oli Oulun keskustan alueelle sijoittunut kaupunkisuunnistus, jossa kisailtiin joukkueittain erilaisten rastitehtävien parissa. Rasteilla heitettiin muun muassa saapasta, pelattiin tukkihumalaa ja arvailtiin sanoja pantomiimi-esitysten perusteella.
Pantomiimiä Rotuaarilla, eli Oulun ydinkeskustan kävelykadulla.
Illaksi kokoonnuimme arkkitehtien ainejärjestön tiloihin saunomaan ja viettämään iltaa yhdessä. Tämän jälkeen suuntasimme tutustumaan Oulun yöelämään.
Viimeisen päivän ohjelmassa ennen kotiin paluuta oli uiskentelua Eden kylpylässä, jonka jälkeen oli aika hyvästellä Oulu ja kaikki ihanat Saunaexpressaajat. Ei muuta kuin ensi vuoden Saunaexpresseniä odottelemaan!:)
Lisää kuvia Saunaexpressenistä löytyy mm. PNN:n facebook-sivulta: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1924453847562.54488.1728624367&type=1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *