17.9.2011
Reissun ensimmäisenä aurinkoisena päivänä, lauantaina, autoralli suuntasi Heklakeskuksesta päiväretkelle kohti vesiputous Gullfossia ja vettä suihkivaa Geysiriä eli kahteen kolmesta Golden Circlen turistikohteesta. Nimen Golden Circle on saanut entiseltä Islannin presidentiltä Vigdis Finnbogadottirilta, joka on sanonut, että Islannin saagoissa menninkäiset kantavat vyötäröllään suunnattoman kaunista, kullasta punottua vyötä. Nimi on osuva, sillä kohteet ovat uniikkeja ja mielettömän kauniita.
Maisemia Heklan ja Gullfossin väliseltä ajomatkalta.

Islantilaiset lampaat autotiellä 🙂
Gullfoss, jonka 30 metriä korkea putous syöksyi valtavalla vyöryvällä voimalla korkeassa, kapeassa rotkossa oli vaikuttava näky. Laskeuduttaessa rotkon seinämän kielekkeelle ihmettelemään lähempää Hvita-joen myllerrystä ja pauhua, saivat TOPNilaiset ihastella auringonpaisteen johdosta synkän putouksen välttäneiden ja ilmaan tanssimaan jääneiden vesipisaroiden muodostamaa värikästä sateenkaarta.
Gullfoss

Topnilaisia Gullfossilla
TOPNilaisten geologian ja biologian tiedot pääsivät koetukselle, kun geotermian ja luonnonvoimien näyttämöllä saimme seurata tulen ja veden taistelua silmiemme edessä Haukadalurin kauniiden ja kirkkaiden kuumien lähteiden puistossa. Pääsimme lisäksi harjoittelemaan nopeita sormirefleksejä valokuvauksessa, sillä kohtuullisen säännöllisesti noin 10 minuutin väleissä 25-35 metriä ilmaan purkautuva Geysirin sukulainen Strokkur oli hyvin nopea ja ennalta-arvaamaton liikkeissään. Itse vanha Geysir, joka on antanut nimensä kaikille maailman muillekin vastaaville kuumille lähteille pulputteli rauhallisesti ilmakuplan silloin, toisen tällöin.
Kuumalähde

Stokkur purkautuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *