Perjantaina meillä oli aikaa nukkua hieman pidempään, sillä päivän ensimmäinen ohjelmanumero, vierailu Islannin Suomen suurlähetystössä alkoi vasta kymmeneltä. Nyt meillä ei ollut suunnistusvaikeuksia, sillä näimme hulmuavan Suomen lipun jo kaukaa. Vierailun aikana saimme tavata suurlähetystön henkilökuntaa ja keskustella päivänpolttavista kysymyksistä. Lisäksi suurlähetystössä Cimo:n harjoittelussa oleva tyttö kertoi meille omista kokemuksistaan Islannissa.
Suomen Islannin suurlähetystö

Suurlähetystöstä saimme myös vinkin aivan ihanasta lounaspaikasta, nimeltään Sægreifinn. Siellä kaikki saivat valita mieleisensä kalavartaan, jotka sitten jaoimme sulassa sovussa. Halukkaat saivat myös maistaa islantilaista erikoisuutta, lahtivalasta (minke whale).Lounaan jälkeen vuorossa oli valassafari. Ostettuamme liput kiipesimme alukseen. Päällemme saimme lämpimät ja vedenpitävät haalarit, onneksi, sillä kastumiselta ei voinut välttyä. Onneksemme lipun hintaan kuului myös pahoinvointipilleri ja aikamoista keinutusta olikin luvassa. Valaita emme valitettavasti nähneet, mutta saimme nauttia raikkaasta meri-ilmasta ja oppaan kertomasta valasinfosta. Korvaukseksi siitä, ettemme nähneet valaita, saimme ilmaiset liput uudelle valassafarille. Liput ovat voimassa kaksi vuotta, joten ehkäpä matka käy Islantiin uudelleen kahden vuoden sisällä. 🙂

Ihana kalaravintola satamassa

Ravintolan ”ruokalista”

Valassafarilla

Valassafarin jälkeen osa porukasta lähti hakemaan varaamiamme autoja ja osa porukasta hostellille noutamaan tavaroita. Saatuamme autot suuntasimme kohti Heklaa ja hotelliamme Leirubakkia epäluotettavan navigaattorin avulla. Matkalla pysähdyimme islantilaisessa ostoskeskuksessa, mutta valitettavasti shoppailuun ei ollut aikaa. Nappasimme vain nopeasti evästä mukaamme ja nautimme pikaruokaillallisen. Matka Lerubakkiin oli pimeä ja mutkainen, ei toivoakaan, että olisi voinut ihailla maisemia. Lopulta löysimme hotellille ja pääsimme majoittumaan. Kahden hengen huoneet omalla kylpyhuoneella olivat luksusta Reykjavikin hostellin jälkeen. Hotellin terassilta löytyi myös ihanaakin ihanampi hot tub, jossa oli ihana rentoutua pitkän päivän päätteeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *